NOS NieuwsAangepast

Starbucks betaalt studie toch niet

Koffieketen Starbucks betaalt niet voor de studie van werknemers. Vorige week werd bekend dat het bedrijf een deel van de studiekosten zou vergoeden, maar dat blijkt volgens Amerikaanse media niet zo te zijn.

Werknemers met minimaal een 20-uurscontract zouden in de eerste twee jaar van de studie een vergoeding kunnen krijgen van bijna 4800 dollar. In de jaren daarna zou de koffieketen het resterende studiegeld betalen. Starbucks had daar afspraken over gemaakt met de Arizona State University.

Alleen korting

Maar nu blijkt dat Starbucks helemaal niets betaalt, de werknemers krijgen alleen maar korting. Een groot deel van de studie wordt waarschijnlijk betaald door de overheid, omdat de salarissen van de werknemers laag liggen. Dat meldt de nieuwszender KOMO News in Seatle, waar ook het hoofdkantoor van Starbucks zit.

Vorige week zei Topman Howard Schultz dat hij "de Amerikaanse droom mogelijk wil maken" voor zijn werknemers. Volgens hem neemt de economische ongelijkheid in de VS toe, waardoor veel mensen niet meer kunnen studeren.

Er waren veel positieve reacties op het nieuws. Onderwijs-minister Arne Duncan reageerde enthousiast. Hij riep personeel van Starbucks op om gebruik te maken van het aanbod en andere bedrijven te motiveren om ook zo'n regeling in te voeren. Sommige marketingdeskundigen zeiden dat de gratis studie een slimme marketingtruc was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl