NOS NieuwsAangepast

Ook senaat: minder kindregelingen

Ook de Eerste Kamer staat achter de vereenvoudiging van de kindregelingen. Na de Tweede Kamer ging ook de senaat met een ruime meerderheid akkoord met het terugbrengen van het aantal regelingen van elf naar vier. Bij de stemming waren PVV, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50Plus en de Onafhankelijke Senaatsfractie tegen.

De beperking, die volgend jaar ingaat, moet een bezuiniging opleveren van een half miljard euro. Aanvankelijk wilde de coalitie meer bezuinigen, maar in het begrotingsakkoord met drie oppositiepartijen werd dat vorig jaar bijgesteld.

Alleenstaande ouders

Het kabinet wil dat er van de elf regelingen nog maar vier overblijven: de kinderbijslag, het kindgebonden budget, de combinatiekorting en de toeslag op de kinderopvang. Kort geleden deed Asscher nog een toezegging naar aanleiding van zorgen van de Eerste Kamer. Ouders van wie de partner bijvoorbeeld in de gevangenis zit of in een verzorgingshuis woont, dreigden een toeslag van 242 euro in de maand mis te lopen, maar Asscher is bereid deze groep nog een jaar te ontzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl