NOS NieuwsAangepast

Alpinist zonder schoenen gered

Een bergbeklimmer op de Mont Blanc is door een helikopter gered uit een benarde situatie. De man zat op zo'n 4000 meter hoogte, met de top van de Mont Blanc binnen bereik. Maar toen hij aan zijn tocht naar de top wilde beginnen bleken zijn schoenen te zijn gestolen.

Regelmatig haalt de reddingsdienst uit Chamonix mensen van de berg. Meestal zijn ze ziek of ernstig gewond. Maar ook het ontbreken van schoenen is reden genoeg om een reddingsactie op touw te zetten.

"Als we mensen aantreffen in zo'n situatie, dan rukken we uit. We laten ze niet in hun sokken zitten. Dat is behoorlijk gevaarlijk", verklaarde het hoofd van de reddingsdienst.

Sokken

De 48-jarige alpinist had overnacht in de hoogste herberg van Frankrijk; Refuge du Goûter. In dit hypermoderne eivormige gebouw vlakbij de top van de Mont Blanc kunnen 120 gasten de nacht doorbrengen. Een van hen is nu waarschijnlijk een stel schoenen rijker.

Een redding per helikopter was de enige mogelijkheid. De man kon op eigen kracht niet meer naar beneden. Dan zou hij een paar uur lang op zijn sokken door de sneeuw hebben moeten lopen.

Van de dief ontbreekt elk spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl