NOS NieuwsAangepast

Panama verlegt focus naar rivier

Het onderzoek naar het lot van Lisanne Froon en haar reisgenoot Kris Kremers richt zich vooral op een van de rivieren die de vrouwen hebben gepasseerd, de Culubre. De Panamese autoriteiten willen niet speculeren over wat er gebeurd is en houden alle opties open.

Dit weekend werd bekend dat de botresten die in Panama waren gevonden van Lisanne waren. Verslaggever Eva Wiessing is in Panama en sprak in het Radio 1 Journaal over de stand van zaken in de vermissingszaak.

"De resten zijn ver weg gevonden. Dat horen wij ook van gidsen. Het is uren en uren lopen voor heel ervaren gidsen die de weg kennen", vertelt Wiessing. "Stel dat je de weg zou kwijtraken, dan is het nog veel verder weg. Ze zijn daar helemaal gekomen en hebben drie keer een rivier over moeten steken."

"Het onderzoek focust zich nu op de oversteekplaatsen, misschien dat ze daar meer aanwijzingen vinden. Maar wat dat zegt over de doodsoorzaak, dat weet ik niet."

Gammele bruggetjes

Wel staan de rivieren bekend als onbetrouwbaar. De wateren zijn volgens Wiessing gevaarlijk, omdat het moeilijk is om je er te oriënteren. "De rivier heeft soms heel hoog water en dan weer wat lager water."

Het is bekend dat er gammele, smalle bruggetjes over het water gaan. "Laatst is er een keer zo'n bruggetje weggestroomd door hoog water. Het zijn niet heel makkelijke oversteken. Het kan zijn dat de vrouwen daar in de problemen zijn gekomen of dat ze een ongeluk hebben gehad. Met dat soort dingen wordt rekening gehouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl