NOS NieuwsAangepast

Panama bevestigt: DNA van Lisanne

Op een persconferentie in Panama is bevestigd dat het DNA van Lisanne Froon is aangetroffen op menselijk weefsel dat in de jungle is gevonden. Dat nieuws was gisteren al bekend geworden. Er is nog geen DNA-match met de andere vermiste vrouw, Kris Kremers.

Het DNA van het botweefsel wordt nog onderzocht; daarvan is nog geen uitslag bekend. Dat duurt langer omdat het bot eerst pathologisch is onderzocht. Ook is het moeilijker om DNA uit botten te isoleren dan uit ander weefsel.

"Trieste dag"

Volgens de hoofdofficier van justitie in de Panamese stad David is het nog te vroeg om conclusies te trekken over wat er precies is gebeurd met de Nederlandse vrouwen, die sinds 1 april worden vermist. De telefoon en de camera van Lisanne en Kris worden nog steeds onderzocht. Er zijn al wel resultaten bekend, maar die kunnen volgens de hoofdofficier nog niet openbaar worden gemaakt.

Een woordvoerder van de families zegt in een eerste reactie dat dit een trieste dag is. Later vandaag komt er een uitgebreidere verklaring.

Regen

Het onderzoek in de jungle ligt momenteel stil. De dertig mensen die daar actief waren, kunnen pas weer verder als de weersomstandigheden in het bergachtige gebied verbeteren, zegt de hoofdofficier. Het regent er nu te veel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl