NOS SportAangepast

Red Bull klaagt over motor Renault

Teambaas Christian Horner van het Formule 1-team Red Bull is helemaal klaar met Renault. De autofabrikant die de motor levert voor de snelle bolides van het raceteam heeft volgens Horner onacceptabel werk geleverd. Dat zei hij na de Grote Prijs van Oostenrijk, die werd gewonnen door de Duitser Nico Rosberg.

In die race viel regerend wereldkampioen Sebastian Vettel uit met elektronische problemen. "Het kan zo niet doorgaan. Er moet iets veranderen bij Renault. Dit is niet goed voor Renault en ook niet voor Red Bull", zegt Horner.

Reactie Renault

De Franse fabrikant reageerde op de aantijgingen door te zeggen dat de boodschap van Red Bull duidelijk is. "We weten wat er van ons verwacht wordt. We moeten nu de juiste beslissingen nemen", aldus directeur Rob White.

Team Red Bull

Red Bull is sinds 2005 actief in de Formule 1. Twee jaar later gaat het team de samenwerking aan met Renault, dat vanaf dat moment de motoren levert. Die samenwerking werpt sinds 2010 zijn vruchten af. Vanaf dat jaar wordt Vettel, die in dienst rijdt van Red Bull, vier keer achter elkaar wereldkampioen.

Een vijfde wereldtitel lijkt nu al onhaalbaar. De Duitser staat slechts vijfde in het algemeen klassement. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo uit Australië staat met 83 punten twee plekken hoger. Leider in het klassement is Nico Rosberg met 165 punten. Er moeten nog elf races verreden worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl