NOS NieuwsAangepast

Ophef over voorman deurwaarders

Wilbert van de Donk, de pasbenoemde voorzitter van de Koninklijke Beroepsvereniging van Gerechtsdeurwaarders, is in april 2013 geschorst door de tuchtrechter van het Gerechtshof Amsterdam.

Van de Donk kreeg de schorsing van twee weken opgelegd omdat zijn kantoor niet adequaat reageerde op klachten over onjuiste renteberekeningen. Door de foute berekening werd te veel rente over een openstaande schuld in rekening gebracht. De tuchtrechter rekende dat Van de Donk zwaar aan, omdat hij ervan op de hoogte was dat de rekenmethode die hij toepaste, niet correct was.

Een schorsing geldt onder deurwaarders als een zware straf. Van de Donk trad vorig jaar na zijn schorsing terug uit het bestuur van de KBvG. Maar dit jaar stelde hij zich kandidaat voor het voorzitterschap, en werd hij gekozen. Zijn mandaat gaat in op 1 november.

Volgens scheidend KBvG-voorzitter John Wisseborn is de schorsing uitgebreid besproken in de ledenraad die de nieuwe voorzitter koos. "Uiteindelijk rekenden we het hem niet zwaar aan. We prezen hem zelfs, omdat hij verantwoordelijkheid nam voor een fout in de administratie van zijn kantoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl