NOS NieuwsAangepast

Geen 'Allah' voor christenen Maleisië

Het blijft in Maleisië verboden voor niet-moslims om het woord 'Allah' te gebruiken als ze naar God verwijzen, omdat het verwarrend zou zijn voor de moslims in het land. Het hooggerechtshof handhaaft de uitspraak van een lagere rechtbank. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

De Rooms-Katholieke Kerk was in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van vorig jaar, omdat het verbod volgens de kerk een inbreuk betekent op de rechten van minderheden in het land. Christenen in Maleisië gebruiken het Arabische woord Allah vaak voor God.

Verwarren

De zaak kwam in 2007 aan het rollen, toen de regering de katholieke krant The Herald verbood om de christelijke God aan te duiden met Allah. De krant maakte er een rechtszaak van, die in 2009 gewonnen werd. Vorig jaar herriep een andere rechtbank dat oordeel.

De Maleisische overheid vindt dat het woord 'Allah' uitsluitend door moslims gebruikt mag worden. Tweederde van de Maleisiërs is moslim. Als andere religies het woord gebruiken, kan dat de moslims verwarren, en het kan ertoe leiden dat ze zich bekeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl