NOS NieuwsAangepast

Panama: alle opties nog open

Het nieuws over de DNA-match met de in Panama vermiste Lisanne Froon, zegt nog niets over het lot van de Nederlandse vrouw en haar vriendin Kris Kremers. Volgens NOS-verslaggever Eva Wiessing houden de Panamese autoriteiten alle opties nog open.

Een misdrijf wordt niet uitgesloten, maar Wiessing wijst erop dat het waarschijnlijker lijkt dat de vrouwen zijn verdwaald en verongelukt. De rugzak en de menselijke resten zijn op een grote afstand van het beginpunt van hun wandeling gevonden.

Volgens Wiessing lopen veel mensen van Boquete in twee uur tijd naar een bergtop en keren ze daarna terug. "Als je voorbij die top gaat, schijn je heel makkelijk te kunnen verdwalen", zegt Wiessing. "Achter die top ligt een heel dicht bos. Je hebt daar geen aanwijzingen van waar je naartoe moet."

De menselijke resten zijn op zo'n acht uur lopen van Boquete gevonden en zijn waarschijnlijk ook nog een eind door de rivier meegevoerd.

Uiterlijke kenmerken

Over het onderzoek op de menselijke resten legt Wiessing uit dat het botweefsel nog niet in het lab in Panama-Stad is onderzocht. Het is de afgelopen dagen wel bekeken door fysisch antropologen in de regio-Boquete. "Dan wordt gekeken of het weefsel van een man of van een vrouw is", aldus Wiessing. "Het onderzoek hier is afgerond. Dat monster gaat nu naar Panama-Stad. Daar kan pas worden bekeken om wie het gaat."

Het botweefsel wordt morgen op DNA-onderzocht. De uitkomst daarvan wordt in de late avond of dinsdag bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl