Weefsel is van Lisanne Froon

Lisanne Froon»
Lisanne Froon NOS

Menselijk weefsel dat donderdag in de jungle in Panama is gevonden, is van Lisanne Froon, een van de Nederlandse vrouwen die sinds 1 april worden vermist. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek in een forensisch laboratorium in Panama-Stad, bevestigen bronnen aan NOS-verslaggever Eva Wiessing in Panama. De familie is ingelicht.

Er is nog geen uitsluitsel over Kris Kremers, die samen met Lisanne Froon verdween.

Volgens Wiessing zijn drie monsters op DNA onderzocht, twee met weefsel en een met botmateriaal. De weefselmonsters blijken DNA van Lisanne Froon te bevatten. Het onderzoek op het botweefsel is nog niet klaar. De uitslag daarvan wordt niet voor maandagavond laat Nederlandse tijd verwacht, zegt Wiessing.

Familieleden

Het DNA is vergeleken met dat van familieleden in Nederland. Het lab heeft dag en nacht doorgewerkt.

Donderdag werden twee verschillende schoenen gevonden en botten in de buurt van de plaats waar eerder een rugzak met spullen van de vrouwen werd gevonden. Een van de schoenen bleek van een merk te zijn dat alleen in Nederland wordt verkocht.

Deel deze pagina

Video

  • video Gevonden weefsel is van Lisanne Froon Het staat vast dat Lisanne Froon is omgekomen in Panama. Het DNA-onderzoek naar de menselijke resten die... afgelopen donderdag in de bergen bij Boquete werden gevonden, heeft een match opgeleverd. Lisanne en haar vriendin Kris Kremers worden sinds 1 april vermist.
  • video "Nog niets is uitgesloten" Menselijk weefsel dat donderdag in de jungle in Panama is gevonden, is van Lisanne Froon, een van de... Nederlandse vrouwen die sinds 1 april worden vermist. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek dat is uitgevoerd in een forensisch laboratorium in Panama-Stad. Verslaggever Eva Wiessing is in Panama.

Audio

  • Eva Wiessing: misdrijf lijkt erg onwaarschijnlijk Er is een match. DNA-onderzoek wijst uit dat het menselijk weefsel dat in de jungle in Panama is gevonden van Lisanne Froon is.... Over Kris Kremers, die samen met Lisanne op 1 april verdween, is nog geen uitsluitsel. Verslaggever Eva Wiessing is in Boquete, in Panama.
  • DNA-match in Panama: Lisanne Froon Menselijk weefsel dat donderdag in de jungle in Panama is gevonden, is van Lisanne Froon, een van de Nederlandse vrouwen die sinds... 1 april worden vermist. Verslaggever Eva Wiessing is in Panama.

Video en Audio

Meer video en audio