NOS SportAangepast

Goud voor judoka's Grol en Verkerk

Henk Grol en Marhinde Verkerk hebben bij de grand prix van Boedapest beiden goud veroverd.

Grol versloeg in de finale van de klasse tot 100 kilogram na 2,5 minuut de Japanner Ryunosuke Haga met ippon. Verkerk, uitkomend in de klasse tot 78 kilogram, had in haar finale tegen de Sloveense Anamari Velensek de volle vier minuten nodig en werd door de jury tot winnares uitgeroepen.

Grol, die door een blessure de EK miste en in Hongarije zijn rentree op de tatami maakte, kreeg op weg naar de finale in drie partijen geen enkele score tegen. Verkerk liep in haar eerste partij tegen een waza-ari aan, maar vloerde de Poolse Daria Pogorzelec even later met ippon.

Noël van 't End pakte in de klasse tot 90 kilogram het brons. In de strijd om de derde plaats liet zijn opponent, landgenoot Guillaume Elmont, verstek gaan. Vorige maand bij het grand slam van Bakoe stonden beiden tegen elkaar in de finale, waarin Elmont nipt aan het langste eind trok.

Voor Guusje Steenhuis (-78 kg) en Lena Buseman (+78 kg) duurde het toernooi slechts een ronde. Neal van de Kamer (-81 kg) ging in de tweede onderuit.

Van de vijf judoka's die zaterdag in actie kwamen, keerde Anicka van Emden (-63 kg) met brons huiswaarts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl