NOS SportAangepast

Nederlaag volleyballers Oranje

De Nederlandse volleyballers hebben in de World League hun derde nederlaag moeten incasseren. De ploeg van coach Edwin Benne verloor in Matosinhos met 3-1 van Portugal, dat de koppositie in groep E weer overnam van Oranje. De setstanden waren 20-25, 26-28, 25-21, 18-25.

In de eerste set was het lang spannend, maar in de slotfase nam de thuisploeg afstand. In het tweede bedrijf maakte Oranje een ruime achterstand ongedaan, maar nadat Nederland drie setpunten had gemist, sloeg Portugal wel toe.

Nederland, met Dick Kooy (21 punten) als topscorer, dwong nog wel een vierde set af, maar daarin sloegen de Portugezen halverwege het beslissende gat.

Cruciaal

Benne vond dat Portugal veel beter speelde dan zaterdag, toen Oranje met maar liefst 3-0 won. "We weten dat ze sterk zijn. Dat we ze eerder hebben verslagen, betekent niet dat het de volgende keer ook makkelijk gaat. We hadden verwacht dat ze beter voor de dag zouden komen."

Volgens Benne was de tweede set cruciaal geweest. "We konden het nog omdraaien, maar uiteindelijk hebben we de set niet binnengehaald. In de derde set lieten we zien niet gebroken te zijn, maar in de vierde ontbrak het ons aan energie. Twee goede teams hebben de punten gedeeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl