NOS NieuwsAangepast

Erik Staal wil banken dagvaarden

Oud-Vestia-bestuurder Erik Staal wil dat onder meer ABN Amro en Rabobank zich voor de rechter verantwoorden voor de verkoop van risicovolle financiële producten aan de woningcorporatie. De advocaat van Staal heeft dat gezegd.

Staal is verwikkeld in een rechtszaak met het nieuwe bestuur van Vestia. De corporatie stelt Staal en oud-kasbeheerder Marcel de Vries verantwoordelijk voor de schade van 2,1 miljard euro die is geleden op de aankoop van rentederivaten.

Maar volgens Staal moet Vestia bij de banken zijn die de rentederivaten hebben verkocht. "De heer Staal houdt de banken aansprakelijk voor de eventuele schade van de derivaten", zegt zijn advocaat.

Geen bezwaar

Vestia kon bezwaar aantekenen tegen het dagvaarden van de banken, maar de corporatie heeft alleen bezwaar gemaakt tegen het dagvaarden van ING en de BNG Bank. De corporatie houdt die banken niet aansprakelijk voor de derivatenschade.

Onder meer ABN Amro, Rabobank en een aantal buitenlandse banken mogen van de woningcorporatie worden gedagvaard.

De rechtbank moet nu beslissen of de banken zich inderdaad publiekelijk moeten verantwoorden in de zaak tussen Staal en Vestia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl