NOS NieuwsAangepast

Rutte: werkplek Beatrix prima

Premier Rutte heeft er geen problemen mee dat Noordeinde 66 voor zo'n 9 ton wordt verbouwd. Het pand wordt geschikt gemaakt als pied-à-terre voor prinses Beatrix. "Dat is allemaal prima."

Rutte zei dat Noordeinde 66 in 2008 is aangekocht door de Staat en nu onderdeel is van het ernaast gelegen Paleis Noordeinde. "Sinds die tijd is het niet meer serieus gerenoveerd. Dus het moest toch een keer gebeuren."

Verplichtingen in Den Haag

De premier wijst erop dat Paleis Noordeinde in zijn geheel ter beschikking is gesteld van koning Willem-Alexander. "En hij heeft ervoor gekozen om een deel van dat paleis ter beschikking te stellen van zijn moeder."

"Het is belangrijk dat prinses Beatrix, die vanuit hoofde van haar lidmaatschap regelmatig verplichtingen heeft in Den Haag, daar een plek heeft", vindt Rutte. "Ik vind dat volstrekt logisch."

Volgens hem is er altijd wel onderhoud aan het paleis en moet deze verbouwing ook in dat licht worden bezien.

Monumentaal pand

Minister Blok, die over de Rijksgebouwendienst gaat, liet eerder vandaag al weten dat 9 ton voor de verbouwing volgens hem geen extreem hoog bedrag is. Hij zei dat het om een monumentaal pand gaat en dat er bovendien veiligheidsaspecten meespelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl