NOS NieuwsAangepast

Vrouw veroordeeld voor doden baby

Een vrouw uit Zevenaar die in november 2011 haar pasgeboren baby doodde, is veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf. De officier van justitie had twee jaar voorwaardelijk geëist. Bij de straf geldt een proeftijd van vijf jaar.

De destijds 18-jarige vrouw liep stage bij een hotel in Arnhem. Toen ze bloedend thuiskwam, brachten haar ouders haar naar het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat ze bevallen was van een baby.

Toiletpapier

Het kind, een meisje, bleek in de kofferbak van haar auto te liggen. Waarschijnlijk was de baby geboren in een toilet van het hotel, want daar lag veel bloed. Achter in de keel van de baby zat een prop toiletpapier.

De nu 21-jarige vrouw zegt dat ze zich er niets van kan herinneren. Volgens deskundigen was ze sterk verminderd toerekeningsvatbaar, onder meer vanwege haar complexe relatie met haar ouders. Mogelijk heeft ze de baby gedood omdat ze voor haar vader wilde verbergen dat ze zwanger was.

Kortere straf

De rechtbank legde een kortere voorwaardelijke straf op dan geëist, onder meer omdat de zaak zo lang heeft geduurd. De vrouw heeft daardoor lang in onzekerheid gezeten. De rechter bepaalde verder dat de vrouw zich moet laten behandelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl