NOS NieuwsAangepast

Liedjesschrijver Gerry Goffin dood

De Amerikaanse liedjesschrijver Gerry Goffin is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt door zijn ex-vrouw, de zangeres Carole King. Met haar schreef hij tientallen hits, zoals The Loco-Motion en (You make me feel like) A natural woman.

Goffin trouwde al op zijn 20ste met King, die toen 17 was. Ze braken in 1961 door met de hit Will you still love me tomorrow, die werd uitgevoerd door The Shirelles. In totaal tekende het duo voor meer dan vijftig Amerikaanse top 40-hits, voor uiteenlopende artiesten als The Monkees, Aretha Franklin en Dusty Springfield.

Whitney Houston

Ook na hun scheiding, in 1968, bleven Goffin en King samenwerken. Maar hij werkte ook met andere liedjesschrijvers. Zo schreef hij mee aan Saving all my love for you van Whitney Houston en Tonight, I celebrate my love van Roberta Flack en Peabo Bryson.

Carole King, wier leven met Goffin is vereeuwigd in de huidige Broadway-hit Beautiful: The Carole King Musical, is geschokt door de dood van haar ex-man. "Gerry was mijn eerste liefde", zegt ze in een verklaring. "Hij heeft een grote invloed op me gehad."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl