Botten gevonden in Panama

In Panama zijn twee verschillende schoenen en botten gevonden in de omgeving waar vijf dagen geleden spullen van Lisanne Froon en Kris Kremers zijn ontdekt. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Justitie in Panama zegt dat er DNA-onderzoek wordt gedaan om te bekijken of het gaat om menselijke resten en van wie. In de omgeving van de rivier de Culebra wordt nu gericht verder gezocht.

De twee Nederlandse vrouwen worden vermist sinds begin april. Ze waren op vakantie in de Panamese stad Boquete.

Nieuwe zoektocht

Onlangs werd de zoektocht naar de twee toegespitst op een moeilijk toegankelijk gebied op acht uur lopen van Boquete, waar een rugzak van de vrouwen is gevonden. Dat is in de provincie Bocas del Toro rond de rivier de Culebra.

Gisteren is een zoekteam met helikopters aan de slag gegaan. Daarbij waren ook twee Nederlandse politiemensen. De leider van het onderzoek had bij terugkomst twee gele papieren zakken in haar handen, met onbekende inhoud.

Volgens Buitenlandse Zaken heeft de zaak alle aandacht van de Panamese autoriteiten, de ambassade en de Nederlandse politie en werken die nauw met elkaar samen.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens zei vanochtend in het Radio 1 Journaal dat het DNA-onderzoek in Panama enige tijd zal duren. Hij hoopt dat de families in Nederland snel duidelijkheid krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl