NOS NieuwsAangepast

Spanje: feestdag na domper

Spanje is de Titanic van het WK. Zo wordt door Spanjaarden teruggekeken op de wedstrijd gisteravond tegen Chili, vertelt correspondent Jessica van Spengen.

Maar de Spanjaarden zijn ook trots. "De mensen zeggen, we hebben drie bekers achter elkaar gewonnen. Er was al verwacht dat Spanje niet heel ver zou komen. Maar uitschakeling in de eerste ronde, dat had toch eigenlijk niemand verwacht."

Te moe

De reden voor de uitschakeling wordt gezocht in vermoeidheid. "Dat heeft de bondscoach ook gezegd. Veel spelers van Atletico Madrid en Real Madrid hebben nog de Champions League-finale gespeeld. Ze hadden daardoor een korte voorbereiding."

Maar de bondscoach wil volgens Van Spengen niet te snel conclusies trekken. "Spanje was wel degelijk goed voorbereid. Maar dit is wel een heel verdrietige afloop."

Feestdag na domper

Het wordt vandaag toch vreemd genoeg een feestelijke dag. Dat heeft alles te maken met de komst van de nieuwe koning Felipe, die zijn vader Juan Carlos opvolgt. Formeel is Felipe al sinds middernacht koning, maar hij krijgt in de loop van de ochtend nog de militaire sjerp omgehangen. In het congres legt hij dan nog de eed af.

En zo komt er een dag na de uitschakeling op het WK vreemd genoeg toch een rijtoer door Madrid, gevolgd door een balkonscène.

De inhuldiging van prins Felipe wordt live uitgezonden door de NOS op Nederland 1 van 09.45 tot 13.45 uur. De ceremonie is ook te volgen op nos.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl