NOS SportAangepast

Haarhuis: moeten stappen maken

De Nederlandse tennissters ontbreken vanaf volgende week op het hoofdtoernooi van Wimbledon. Na Kiki Bertens, Indy de Vroome en Arantxa Rus werd vandaag ook Richel Hogenkamp uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi.

Volgens Fed Cup-captain Paul Haarhuis is er werk aan de winkel voor de Nederlandse vrouwen: "Het is vooral belangrijk dat de meiden gaan winnen, want dat is goed voor het niveau, de positie op de ranglijst en het vertrouwen."

Haarhuis zag het aankomen

Haarhuis zag de uitschakeling van al zijn Nederlandse vrouwen wel aankomen: "Gezien de situatie was deze kans aanwezig omdat er niemand rechtstreeks was toegelaten. En gezien de positie op de ranglijst was de kans op het hoofdtoernooi ook niet zo groot. Dit is helaas hoe het op dit moment is."

"Maar als we over negen maanden willen vlammen in de wereldgroep van de Fed Cup dan zullen we de komende tijd wel wat stappen qua niveau en vertrouwen moeten maken."

Bertens

Na haar fraaie optreden op Roland Garros had Haarhuis nog wel gehoopt op een goed resultaat van Bertens in Londen.

"Zij had nog wel de meeste kans. Maar Kiki heeft niet zo'n goed gevoel op gras en ze moet altijd even wennen. Daar kreeg ze nu de kans niet voor. Gelukkig is ze door het behalen van de vierde ronde op Roland Garros wel zeker van het hoofdtoernooi van de US Open.

Rosmalen

In totaal doen er met Robin Haase en Igor Sijsling nu twee Nederlanders mee op het Londense gras. Zij werden rechtstreeks toegelaten tot het toernooi. Jesse Huta Galung en Thiemo de Bakker gaven de voorkeur aan een optreden in Rosmalen.

"Komend jaar zal dat hopelijk anders zijn, want dan is Rosmalen niet meer gelijk met de kwalificaties voor Wimbledon. De Nederlanders horen eigenlijk wel te spelen in Rosmalen. Dan kunnen ze zich ook goed voorbereiden op Wimbledon, dat biedt toch wel meer mogelijkheden", aldus Haarhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl