NOS NieuwsAangepast

Ontvoerder moordenaar veroordeeld

Een Fransman die de moordenaar van zijn dochter liet ontvoeren om hem voor de rechter te kunnen brengen, is tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. André Bamberski (76) gaf opdracht voor de ontvoering uit Duitsland, omdat dat land de verdachte niet wilde uitleveren.

Bamberski's 14-jarige dochter overleed in 1982. Een Franse rechtbank oordeelde dat ze was overleden aan een injectie die haar stiefvader haar had gegeven. Hij had haar willen verdoven om haar te kunnen verkrachten.

De man werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar wist die jarenlang te ontlopen doordat hij naar Duitsland was gevlucht. Duitsland weigerde de man uit te leveren, omdat het bewijs niet sterk genoeg werd geacht.

Symbolische straf

In 2009 nam Bamberski het recht in eigen hand en liet de stiefvader ontvoeren uit München. Geboeid en gekneveld werd de man achtergelaten bij de rechtbank in Mulhouse. De man werd in een nieuw proces veroordeeld tot 15 jaar cel.

De rechter benadrukte dat hij Bamberski vooral een symbolische straf wilde geven. Hij zei als vader de dader te kunnen begrijpen, maar er als rechter geen genade voor te kunnen tonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl