NOS NieuwsAangepast

Nederlands afscheid van Thé Lau

Vanavond is het de laatste keer voor Thé Lau. Het is de laatste keer dat hij met The Scene op een Nederlands podium staat.

De zanger is ziek. Hij is uitbehandeld en heeft niet lang meer te leven. Maar in dit optreden heeft hij heel erg veel zin, vertelt hij vlak voor aanvang.

Uitverkocht

The Scene besloot nog een paar optredens te doen, toen bekend werd dat Lau niet zou genezen van de keelkanker die bij hem was geconstateerd. Ruim een week geleden stond de band op Pinkpop, vanavond in Amsterdam.

Eigenlijk zou het concert in Paradiso zijn. De kaartjes waren binnen een uur uitverkocht. Het concert werd daarom verplaatst naar de Heineken Music Hall, waar veel meer mensen in passen.

Bak erkenning

De eerste anderhalve week na de diagnose was een kleine hel, vertelt de zanger. Vooral 's nachts. "Daarna was dat over en sindsdien geniet ik intens van het leven en ik zie wel wanneer het fout gaat."

"Aan de ene kant heb ik een heel naar bericht gehad, aan de andere kant maak ik het nog mee dat ik een enorme bak erkenning krijg waar ik eigenlijk nauwelijks nog op gerekend had. Je wil niet weten wat een goed gevoel dat geeft."

Gekkenhuis

Hij verwacht een grote euforie vanavond. "We gaan mooie muziek maken en ik voorspel dat met Iedereen is van de wereld het eind van het concert een compleet gekkenhuis zal zijn."

Ook zijn er gastoptredens van Tom Barman, Paskal Jakobsen en Jacqueline Govaert.

Na dit optreden is er op 21 juni nog een allerlaatste concert in de Ancienne Belgique in Brussel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl