NOS NieuwsAangepast

Hogere straf voor bubbelbadman

De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de legionellabesmetting op de Westfriese Flora in 1999 heeft in hoger beroep een jaar celstraf gekregen voor het verduisteren van verzekeringsgeld en witwassen.

Tijdens het evenement in het Noord-Hollandse Bovenkarspel stond er een bubbelbad in de stand van de man. Uit dat bubbelbad ontsnapte een nevel, waardoor een aantal bezoekers besmet raakte met de legionellabacterie. 32 mensen kwamen door de besmetting om het leven en ruim 200 mensen werden ziek.

Geld verdwenen

De standhouder kreeg 577.724 euro van zijn verzekeraar om uit te keren aan slachtoffers en nabestaanden. Maar de man vond dat hij niet schuldig was en hield het verzekeringsgeld daarom voor zichzelf.

Inmiddels is het verzekeringsgeld verdwenen. De man zegt dat hij het deels heeft gebruikt voor juridische kosten. Ook zag hij het geld als vergoeding voor de honderden uren die hij niet in zijn bedrijf kon steken.

Straf

De man was door de rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De standhouder ging in hoger beroep. Het hof vond de straf van de rechtbank te laag en komt nu uit op 12 maanden onvoorwaardelijke celstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl