NOS SportAangepast

Kromowidjojo: moedig besluit Sloof

Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo vindt het spijtig dat de samenwerking tussen haar en Christian Sloof eindigt, maar begrijpt de beslissing van de trainer wel. Sloof maakte dinsdag bekend per direct te stoppen als coach van Kromowidjojo. Hij ziet zichzelf niet als de trainer die Kromowidjojo in 2016 naar olympisch succes in Rio de Janeiro kan begeleiden.

Kromowidjojo: "Ik vind het een moedig besluit. De afgelopen periode heb ik goed met Christiaan gewerkt. Mijn ervaring is dat hij veel potentie heeft als zwemcoach, maar voor de Olympische Spelen moet alles perfect zijn."

Overleg met de KNZB

Kromowidjojo: "Ik heb gemerkt dat hij nog bepaalde ervaring als coach mist. Dat is ook niet vreemd omdat hij pas aan het begin van zijn carrière staat. In onderling overleg met de KNZB wordt er gezocht naar een coach die bij mij richting de Olympische Spelen van 2016 het beste naar boven kan halen."

Sloof nam de beslissing na een uitgebreide evaluatie van de afgelopen periode als coach van het NTC Eindhoven. "Na de wedstrijden van Sette Colli in Rome heb ik voor mezelf de afgelopen periode geëvalueerd. Ik ben tot de conclusie gekomen, dat ik niet de coach ben die de olympische missie van Ranomi moet gaan begeleiden. Ik heb op dit moment nog niet voldoende kennis en ervaring om deze missie tot een goed einde te brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl