OM sluit deal met witwasverdachten

Het Openbaar Ministerie heeft een schikking getroffen met drie Zwitserse BV's en hun bestuurder. Ze worden onder meer verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en het deelnemen aan een criminele organisatie.

De Zwitserse bedrijven en hun bestuurder leveren ruim zeven miljoen euro in en doen afstand van onroerend goed. In ruil daarvoor worden ze niet meer vervolgd.

Sekshuizen

De Zwitsers waren onder meer eigenaar van sekshuizen in Nederland. De helft van de omzet van de bordelen werd buiten de boeken gehouden.

Het zwarte geld werd in Zwitserland via slimme constructies weer witgewassen. Vervolgens werd dat geld gebruikt om in Nederland sekspanden aan te kopen. Die werden weer verhuurd aan een Nederlandse seksbaas. Het OM denkt dat dit sinds 1984 op die manier werd gedaan.

Invallen

Begin 2013 deed de politie invallen in Nederland. Daarbij zijn verscheidene verdachten opgepakt. Op alle sekshuizen en privéwoningen is beslag gelegd.

De seksbaas, de hoofdverdachte in deze zaak, en twee anderen moeten nog wel voor de rechter verschijnen. Met twee andere Nederlanders is eerder al een schikking getroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl