NOS WielrennenAangepast

Plugge: verrast door besluit Belkin

Belkin stopt eind 2014 met de sponsoring van Nederlands grootste wielerploeg. Voor teammanager Richard Plugge kwam het nieuws als een verrassing. "Het ging en gaat nog steeds heel goed met de ploeg, we hebben een mooie uitstraling en we presteerden goed. Dan zou je denken: we gaan door."

In een verklaring zegt Belkin 'de focus te willen verleggen naar de internationale markt en hun internationale merken'. "De sponsoring van een Nederlandse wielerploeg past blijkbaar niet in dat plaatje", zegt Plugge. "En dus moet de ploeg op zoek naar een nieuwe sponsor."

"We zijn al in gesprek met andere bedrijven", aldus Plugge. "We waren namelijk al op zoek naar een subsponsor. Bedrijven melden zich ook bij ons omdat we zo'n goede uitstraling hebben. Wellicht is een van die bedrijven geïnteresseerd om het hele pakket over te nemen."

Het liefste heeft Plugge voor het einde van de Tour de France al een andere sponsor aan zich gebonden. "Want anders kunnen renners wel eens gaan vertrekken, dat willen we voorkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl