NOS WielrennenAangepast

Roompot praat over wielerploeg

Roompot Vakanties is in gesprek met Orange Cycling Team om sponsor te worden van een nieuw op te zetten wielerploeg. Orange Cycling Team is een project van onder anderen Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard (de echtgenoot van oud-wielrenster Leontien van Moorsel).

"We nemen serieus in overweging om de wielersport te gaan sponsoren", laat Esther Biondina, marketing manager van Roompot Vakanties weten. "We hebben gesprekken gevoerd met Michael Zijlaard en Erik Breukink". Als het doorgaat, verwacht Roompot "op z'n vroegst" begin 2015 met een wielerploeg van start te kunnen gaan.

Roompot denkt nog enkele weken nodig te hebben om tot een beslissing te komen en wil verder geen mededelingen doen.

Orange Cycling Team

Eind april maakte Orange Cycling bekend dat het plan er is om een nieuwe, Nederlandse, wielerploeg op te richten. "Naar onze mening liggen er in de huidige positieve beleving van het professionele wielrennen grote mogelijkheden en prachtige kansen voor een nieuw te formeren wielerploeg", aldus Zijlaard, eind april.

Voor Breukink, Boogerd en Van Poppel is een rol als ploegleider weggelegd. "Jongens met een groot hart voor de wielersport", weet Zijlaard. "Onze droom is om vanuit ons hart, onze passie, onze ervaring en onze professionaliteit een Nederlandse 'no nonsense'-wielerploeg op te zetten, die in een paar jaar tijd kan uitgroeien tot een toonaangevende profploeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl