NOS SportAangepast

169 dagen onzekerheid over Schumi

Na een coma van bijna een half jaar is Michael Schumacher ontslagen uit het ziekenhuis. Hij gaat aan zijn herstel werken in een revalidatiecentrum. Wat is er het laatste halfjaar gebeurd?

29 december 2013

Schumacher komt tijdens het skiën in de Franse Alpen ten val. Al snel wordt bekend dat hij gewond is aan zijn hoofd. De oud-Formule 1-coureur wordt met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Grenoble gebracht.

Uren later blijkt dat Schumacher in levensgevaar is. Hij heeft een hersenbloeding gehad en een schedeltrauma opgelopen.

30 december

Schumachers artsen besluiten om de Duitser langer in coma te houden. Dat zou zijn kansen op herstel vergroten. Zijn toestand is onverminderd kritiek, benadrukken ze. Een dag na het ski-ongeluk wordt ook bekend dat Schumachers helm is verbrijzeld.

31 december

Op Oudjaarsdag is er een klein lichtpuntje. Het ziekenhuis laat weten dat Schumachers toestand licht is verbeterd, maar dat hij nog niet uit de gevarenzone is.

Ook worden er op 31 december meer details bekend over de toedracht van Schumachers ongeluk. Manager Sabine Kehm zegt dat de Duitser off-piste was gaan skiën en tijdens een manoeuvre een rotsblok heeft geraakt. Daarna is hij gelanceerd en met zijn hoofd op een steen terechtgekomen. Hij zou niet hard hebben geskied.

3 januari 2014

Schumacher krijgt op zijn verjaardag bezoek van familie en vrienden. Buiten het ziekenhuis vieren tientallen fans de 45ste verjaardag van hun idool. Schumacher zelf ligt nog steeds in coma; zijn toestand is onveranderd kritiek.

6 januari

De Duitse krant Bild meldt dat Schumacher niet meer in levensgevaar is. Manager Kehm wil dat niet bevestigen, maar zegt wel dat het iets beter gaat met de sportman.

29 januari

Precies een maand na Schumachers ongeluk komt de Franse sportkrant L'Equipe met het nieuws dat de oud-coureur langzaam uit zijn coma wordt gehaald. Schumachers manager noemt dat speculatie en wil niets kwijt over zijn toestand.

13 februari

Voor het eerst in weken komt Schumachers manager met een update. In een verklaring schrijft ze dat er nog steeds langzaam getracht wordt om Schumacher uit zijn coma te halen.

12 maart

Ruim tien weken na het ongeluk van Schumacher zijn er "kleine, bemoedigende" signalen waargenomen in zijn gezondheidstoestand. Wat dat precies betekent, zegt zijn manager niet.

4 april

De oud-coureur toont tekenen van bewustzijn en ontwaken. Langzaam maar zeker komen er meer berichten dat Schumacher aan de beterende hand is.

16 juni

Manager Kehm maakt bekend dat Schumacher uit zijn coma is ontwaakt en is overgebracht naar het universiteitsziekenhuis in Lausanne. Het herstel van de Duitser zal buiten de openbaarheid plaatshebben, schrijft Kehm in een verklaring. Meer details over zijn toestand geeft ze niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl