NOS SchaatsenAangepast

De Jong naar Team New Balance

Bob de Jong heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 37-jarige schaatser sluit per direct aan bij Team New Balance van trainer Johan de Wit.

De Jong, die op de Olympische Spelen in Sotsji brons won op de 10.000 meter, was sinds 2010 actief bij de BAM-ploeg van trainer Jillert Anema.

Toen Anema afgelopen seizoen besloot afscheid te nemen van sponsor BAM en met Clafis een nieuwe ploeg begon, kwam er ook een einde aan de samenwerking tussen de schaatser en de coach.

Grootste succes

De Jong is al sinds 1995 actief als schaatser. Hij verzamelde in al die jaren maar liefst 24 internationale medailles. Zijn grootste succes vierde hij in 2006, toen hij olympisch kampioen werd op de 10.000 meter. Hij kroonde zich totaal zeven keer tot wereldkampioen; vijf keer op de 10.000 en twee keer op de 5.000 meter.

De Jong wordt bij New Balance ploeggenoot van onder meer Annouk van der Weijden, Linda de Vries, Irene Schouten, Jos de Vos en Lucas van Alphen. Koen Verweij is nu nog de enige olympische medaillewinnaar die nog zonder ploeg zit.

Hoogste niveau

De Jong wil nog altijd presteren op het hoogste niveau, meldt Team New Balance. Maar de ervaren schaatser gaat ook functioneren als mentor en leermeester voor de jonge rijders uit de ploeg. "Ons team heeft de ambitie om in 2018 olympisch goud te veroveren, met Bob komt olympische ervaring in onze ploeg'', zegt trainer De Wit. ,,Hij is de uitgelezen persoon om kennis aan de jonge schaatsers over te dragen.''

De schaatser was afgelopen week al mee op een trainingskamp in Italië. "Daar heb ik weer schaatsspecifieke trainingen gedaan, iets wat de afgelopen 4 jaar niet op het programma stond. Ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor deze nieuwe jonge talentvolle ploeg'', aldus De Jong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl