Theo Maassen, Ali B genomineerd

Ali B, Theo Maassen, Erik van Muiswinkel en Paulien Cornelisse maken dit jaar kans op de Poelifinario. De genomineerden voor de cabaretprijs werden bekendgemaakt in het VARA-radioprogramma Ha! Die Yora op Radio 2.

Ali B is genomineerd met zijn voorstelling Ali B Bekend(t). Hij wordt door de jury een ras-entertainer genoemd. "In Ali B Bekend(t) daagt hij z'n toeschouwers uit net zo openhartig te zijn als hijzelf."

Dit jaar maakt de eindejaarsconference van Theo Maassen ook kans op de Poelifinario. De jury was onder de indruk van de voorstelling. "Door de worsteling die aan Einde Oefening voorafging tot vorm te maken was het programma veel meer dan een goed geoliede grappenmachine", schrijven de juryleden. Maassen was zelf niet zo tevreden over zijn voorstelling. Hij maakte nooit eerder een oudejaarsvoorstelling en worstelde met het format. "Heb je net het hele programma rond, gaat Mandela dood."

Zelfspot

Van Muiswinkel is genomineerd met zijn voorstelling Schettino, die zijn naam ontleent aan de kapitein van het gezonken cruiseschip Costa Concordia. In het programma hebben "engagement en ironie een gelukkig huwelijk gesloten", vindt de jury.

De laatste kanshebber is Paulien Cornelisse, met haar programma Maar Ondertussen. In de voorstelling gaat de cabaretier op zichzelf in met een "aangename dosis zelfspot".

Vanavond werden ook de genomineerden voor Neerlands Hoop bekendgemaakt. Waar de Poelifinario naar de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen gaat, is de Neerlands Hoop een prijs voor jonge talentvolle cabaretiers. Genomineerd zijn Emilio Guzman, Katinka Polderman en Martijn Koning. De winnaars worden 7 september bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl