NOS SportAangepast

Brons voor Meppelink en Van Iersel

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zondag de bronzen medaille veroverd op de Grand Slam in Moskou. De Nederlandse beachvolleybalsters versloegen het Spaanse duo Liliana/Baquerizo met 2-1. Het is de eerste gezamenlijke medaille voor Meppelink en Van Iersel op een grandslamtoernooi.

Meppelink serveerde Oranje naar een 7-3 voorsprong in de eerste set. Nederland verdedigde constant de voorsprong en won de eerste set met 21-19. Oranje startte ook in de tweede set goed, maar kwam snel op achterstand tegen Spanje. Liliana en Baquerizo hielden stand en wonnen met 21-18 de tweede set.

Na time-out volgt de zege

De derde set begon slecht voor Meppelink en Van Iersel. Ze keken al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Na een time-out werd die achterstand weggewerkt en was het Meppelink die de beslissende set met 15-12 binnen haalde.

De Nederlandse dames vormen pas sinds dit seizoen een duo en wonnen twee weken terug meteen de Europese titel. Meppelink speelde eerder samen met Sophie van Gestel en Van Iersel vormde een duo met Sanne Keizer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl