NOS SportAangepast

Van Ass twijfelt over toekomst

Bondscoach Paul van Ass blijft na de verloren WK-finale tegen Australië onduidelijk over zijn toekomst bij het Nederlands hockeyelftal. De 53-jarige oefenmeester heeft een aflopend contract bij de KNHB. "In principe houdt het hier op", zegt hij over zijn toekomst.

Nederland hoopte voor het eerst sinds 1998 de wereldtitel te veroveren, maar in de finale werden de mannen van Van Ass vernederd door Australië. Het werd liefst 6-1. "Australië heeft van ons gewonnen. Felicitaties aan hen. Wij kwamen gewoon tekort", aldus de bondscoach.

"De 2-1 viel op een slecht moment, de wedstrijd kantelde volledig en de 3-1 na rust was vervolgens de nekslag. De corners gingen er allemaal in. Er valt niks op af te dingen."

"Groep valt uit elkaar"

Over vier jaar is het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro. "Het zal een nieuwe groep zijn die daarheen gaat. Deze groep zal uit elkaar vallen, omdat er een aantal dertigplussers bij zit", zei Van Ass, die vervolgens vaag bleef over zijn eigen toekomst.

"Als we hadden gewonnen, dan was ik er nu mee gestopt. Dus de uitslag heeft invloed op mijn keuze. Of ik in Rio revanche wil nemen? Dat weet ik nog niet. Daar gaan we de komende tijd over praten en het zal later duidelijk worden."

Vier jaar

Van Ass is vier jaar in dienst bij de hockeybond. In de zomer van 2010 nam hij het stokje over van de ontslagen Michel van den Heuvel.

In 2012 verloor de trainer met de Nederlandse mannen de olympische finale van Duitsland. In 2014 werd nog wel de eerste editie van de Hockey World League gewonnen, maar het WK in eigen land eindigde in een domper na de afstraffing in de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl