NOS NieuwsAangepast

Nagel wil duidelijkheid over Krol

Oprichter Jan Nagel van 50Plus wil binnen veertien dagen duidelijkheid van minister Bussemaker over een onderzoek naar Henk Krol. Dat zei Nagel in het tv-programma WNL Op Zondag.

"De minister laat Krol bungelen", zei Nagel. "Dat is niet fatsoenlijk en dat moet gerepareerd worden. Dus ik vind dat de minister binnen veertien dagen hom of kuit moet geven."

Vorige maand werd bekend dat de auditdienst van de Rijksoverheid de administratie van Krol gaat doorlichten. Minister Bussemaker had om het onderzoek gevraagd, omdat het oud-Kamerlid van 50Plus mogelijk subsidiegeld heeft misbruikt, onder meer voor zijn seksshop.

Van één persoon

Nagel zegt dat de beschuldigingen afkomstig zijn van een oud-medewerker van Krol. "Die beschuldigingen komen van een persoon en Krol spreekt ze tegen. Maar de minister heeft zonder Krol te horen, besloten om een onderzoek in te stellen."

Nagel is er boos over dat Bussemaker niets kwijt wil over het onderzoek. "Het duurt nu al vijf weken en Krol heeft nog niets gehoord. Het gaat om boekhouding die in het verleden al is goedgekeurd. Dat kun je toch in veertien dagen wel boven water krijgen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl