NOS SportAangepast

Geen ereplaats voor Cadée, Gaisah

Bij de Diamond League-wedstrijden in New York hebben Robert Harting met de discus en Linda Stahl met de speer voor aansprekende resultaten getekend.

De Duitser wierp de discus bij zijn laatste poging 68,24 meter ver. Daarmee bleef de drievoudig wereldkampioen zijn rivaal Piotr Malachowski ruim voor. De Poolse Europees kampioen van 2010 kwam tot een afstand van 65,45 meter. Erik Cadée, die maar drie kansen kreeg, legde met 61,25 meter beslag op de negende plek.

Hartings landgenote Stahl nestelde zich aan de top van de ranglijst van 2014. Ze passeerde met 67,32 meter als eerste in dit seizoen de grens van 67 meter. Kathryn Mitchell (Aus) werd met 66,08 meter tweede.

Gaisah zevende

Verspringer Ignisious Gaisah was in New York ook van de partij, maar hij kon daar geen potten breken. Hij landde bij zijn derde poging na 7,72 meter in de zandbak en dat was voor de Nederlands recordhouder (8,43 meter) net niet genoeg om nog drie keer te mogen springen.

De Amerikaan Jeff Henderson won voor eigen publiek met 8,33 meter. Hij haalde die afstand bij zijn vierde poging.

Op de 400 meter horden tekende Javier Culson voor de beste prestatie van dit jaar. De Puertoricaan zegevierde in een tijd van 48,03.

Sprint

Op de 100 meter bij de mannen ging de winst naar Nesta Carter. De Jamaicaan bleef in een tijd van 10,09 zijn landgenoot Yohan Blake (10,21) ruim voor. Bij de vrouwen zegevierde de Amerikaans Tori Bowie in 11,07.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl