NOS SportAangepast

Waterpoloërs vierde op Donau Cup

De Nederlandse waterpoloërs zijn op de Donau Cup in Wenen als vierde geëindigd. In het slotduel verloor de vernieuwde ploeg van bondscoach Robin van Galen met 9-5 van Slowakije. Eerder in het toernooi had Oranje ook al zijn meerdere moeten erkennen in de Slowaken.

Voor het Nederlands team scoorde Roeland Spijker twee keer, ook Yoran Frauenfelder, Lars Reuten en Joep van den Bersselaar toonden zich trefzeker. Toch werden hun doelpunten niet beloond met een bronzen plak.

Gielen

Eerder op de dag had Nederland de eerste zege geboekt in Wenen. Dat ging ten koste van Georgië, dat op dat moment al zeker was van een plek in de finale tegen Roemenië: 14-7. Luuk Gielen scoorde in die wedstrijd vier keer, Robin Lindhout nam drie doelpunten voor zijn rekening.

Vrijdag verloor Nederland al van Slowakije en Roemenië.

Progressie

"De eerste en de laatste wedstrijd, allebei tegen Slowakije, was het wat minder", meende bondscoach Van Galen. "Maar tegen Roemenië en vooral Georgië speelden we uitstekend. De uitslagen en de eindstand zijn in dit stadium niet zo belangrijk. Ten opzichte van de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland zie ik duidelijk progressie, individueel en als team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl