NOS NieuwsAangepast

Spullen Kris en Lisanne gevonden

In Panama zijn gisteravond laat spullen gevonden van de vermiste Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon. Het gaat om een rugzak met twee telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera. Ook zaten er twee bh's in en 83 dollar.

De woordvoerder van de families, Nikki van Passel, spreekt van een doorbraak. Kris en Lisanne verdwenen op 1 april. Het is de eerste keer dat er een concreet spoor is.

De rugzak lag op een struik langs de rivier Culebra op zo'n acht uur lopen van Boquete. Een indiaan die verkoeling zocht in de rivier heeft hem gevonden.

Op een struik

Een onderzoeksteam is met politie en een officier van justitie per helikopter naar de vindplaats gevlogen. Volgens Van Passel heeft de officier van justitie ter plekke geconstateerd dat de spullen van de vermiste vrouwen zijn.

Mogelijk is de rugzak door de rivier meegesleurd. Van Passel zegt dat de tas mogelijk op de struik lag doordat het water eerst door hevige regenval sterk was gestegen en daarna weer was gezakt.

Slecht weer

Ze zegt dat het bij de vindplaats heel slecht weer was. Daardoor was er geen telefonisch contact mogelijk met het onderzoekteam ter plaatse en kreeg de familie het nieuws pas vandaag te horen.

Van Passel noemt de vondst goed nieuws. Ze zegt dat het erg spannend is voor de familie, en dat er nu veel onderzoek moet volgen in de omgeving.

Ze weet nog niet of de gevonden rugzak naar Nederland komt en of de familie van de vrouwen weer naar Panama afreist. Daarvoor is het nieuws volgens haar te vers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl