Los Angeles Kings wint Stanley Cup

De ijshockeyers van Los Angeles Kings hebben na een weergaloze wedstrijd beslag gelegd op de titel in de NHL en daarmee de felbegeerde Stanley Cup veroverd.

In de best-of-seven-serie met New York Rangers won het de vijfde wedstrijd (3-2) en bracht daarmee de eindstand in de serie op 4-1. Het had daar wel twee heel spannende verlengingen voor nodig.

Stuivertje wisselen

Het was lang stuivertje wisselen in de reguliere speeltijd. De Kings kwamen in de eerste periode via Justin Williams op een 1-0 voorsprong, maar de tweede periode was voor de bezoekers.

In een tijdsbestek van vier minuten bogen de Rangers de achterstond om tot een 2-1 voorsprong. Eerst was het Chris Kreider die een powerplay benutte door de puck binnen te werken. Forward Brian Boyle zorgde even later met een schot in de bovenhoek voor het voordeel voor de Rangers.

De derde periode werd door de Kings benut om de stand gelijk te trekken. Marian Gaborik scoorde, ondanks dat zijn ploeg met een man minder op het ijs stond. Omdat het net niet meer werd gevonden, moest er verlengd worden.

Aluminium testen in overtimes

In de eerste overtime gingen beide ploegen vol voor de winst en stapelden ze kans op kans. De Rangers waren dicht bij een goal via Ryan McDonagh, die de paal raakte. Maar ook de Kings waren dicht bij de winst toen Tyler Toffoli de puck op de lat schoot aan de andere kant.

Vlak voor het einde van de eerste verlenging ging Kreider alleen op Kings-doelman Jonathan Quick af, maar zijn inzet werd gepareerd door de goalie.

Beslissing in tweede verlenging

In de tweede overtime werd ook meerdere malen het aluminium getest door beide ploegen, maar viel uiteindelijk het doek voor de Rangers. Alec Martinez maakte de bevrijdende 3-2 voor de Kings. Een schot van Toffoli werd nog wel gekeerd door de uitstekend keepende doelman, maar de rebound was niet te missen voor Martinez.

De winst op de Rangers betekende de tweede Stanley Cup in drie seizoenen voor Los Angeles Kings.