NOS NieuwsAangepast

Oranjefans in stoet naar stadion

Door Marcia Ottevanger in Salvador

Met een grote oranje dubbeldekker voorop lopen duizenden Oranjefans in een lange stoet richting de Arena Fonte Nova, waar Nederland het straks opneemt tegen Spanje. Uit de bus schalt muziek, de straat is veranderd in een grote oranje massa.

De Nederlandse supporters maken eerst een rondje door de stad en lopen daarna naar het stadion. Op het Oranjeplein in Salvador zullen waarschijnlijk maar weinig Oranjefans achter blijven. Een groot scherm waarop de wedstrijd te zien is, ontbreekt namelijk.

Goede sfeer

Eerder op de dag zat de sfeer er al goed in op het het speciale Oranjeplein in de binnenstad. De eerste Nederlandse voetbalsupporters zaten al vroeg aan het bier. De zon scheen, er klonk muziek en er werd zelfs al gedanst. Langzaam druppelde het plein helemaal vol.

Een paar Spanjaarden bekeken vanaf een afstandje de feestende oranje meute. De afgelopen week groeide de feeststemming op het plein en verschenen er steeds meer oranje vlaggetjes. Nu is het plein volledig omgedoopt in Oranjestijl en klaar voor het WK.

Waarschuwing

Er is veel politie in Salvador maar niet meer dan gisteren. Wel worden de Oranjefans gewaarschuwd om op hun spullen te passen en zo min mogelijk mee te nemen. Niet alleen door de politie, ook de dj's op het plein roepen het regelmatig om.

Gisteravond zijn tientallen Nederlanders beroofd die naar de wedstrijd tussen Brazilië en Kroatië keken. Portemonnees, smartphones en camera's werden meegenomen. Veel mensen dragen vandaag hun belangrijke bezittingen in een heuptasje of hebben alles thuisgelaten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl