NBA-titel lonkt voor Spurs

San Antonio Spurs heeft weer een stap gezet richting de titel in de NBA. De viervoudig kampioen won de vierde wedstrijd in de NBA-finale in Miami van Heat en bracht daarmee de stand op 3-1.

Mede dankzij negentien punten van Tony Parker en twintig van Kawhi Leonard werd het 86-107. In de best-of-seven-serie hoeft de ploeg nog maar een keer te winnen om de kampioen van vorig seizoen te onttronen.

De Spurs namen vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen en stonden na vijf minuten al op een 13-4 voorsprong. De Heat kwamen nog terug tot 13-10, leken de wedstrijd in balans te brengen, maar dichterbij zou de ploeg niet meer komen.

De Spurs bouwden hun voorsprong daarna gestaag uit en eindigden mede dankzij een harde dunk van Leonard de eerste helft met een 36-55 tussenstand.

Parker sterk in eerste helft, Wade zwak

Tony Parker van de Spurs scoorde twaalf van zijn negentien punten in de eerste twee kwarten terwijl Dwyane Wade van de Heat maar tot vier punten kwam uit zeven pogingen. LeBron James gaf wel thuis, maar deed dat pas in de tweede helft.

Na negen punten voor de rust was James erna goed voor negentien punten. Toch was dat niet genoeg voor Miami om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Het verschil bleef rond de twintig punten schommelen waarbij de wedstrijd uiteindelijk een eindstand kende van 86-107.

"We hebben echt het spelletje van de Spurs gespeeld. Lekker snel de bal laten rondgaan, zoals we het hele seizoen eigenlijk al doen", zei een tevreden Parker na afloop. "Nu moeten we de focus houden en het afmaken. Terugdenken aan vorig seizoen moet ons voldoende motivatie geven."

Parker doelde daarmee op de nederlaag in de finale van vorig seizoen tegen hetzelfde Miami Heat. Zondag is in San Antonio de vijfde wedstrijd in de serie.