NOS NieuwsAangepast

Schutter VS was 15-jarige jongen

De schutter die dinsdag op een school in het Amerikaanse Troutdale, een voorstad van Portland in Oregon een leerling doodschoot was een 15-jarige jongen. Het is niet duidelijk wat zijn motief was want voor zover bekend bestond er geen relatie tussen de schutter en het slachtoffer.

De jongen had tijdens de schietpartij een geweer en een pistool bij zich met negen patroonhouders. Die had hij uit zijn huis meegenomen en verborgen in een gitaarhoes. Volgens de politie lagen de wapens bij hem thuis veilig opgeborgen, maar slaagde hij er in die veiligheidsmaatregelen te omzeilen.

Kleedkamer

Om 8.00 uur 's ochtends schoot hij op de Reynolds High School een 14-jarige leerling neer in de kleedkamer van de gymzaal. Ook verwondde hij de gymleraar die naar een telefoon rende om de politie te waarschuwen.

Een grote politiemacht rukte uit. Er ontstond een vuurgevecht tussen de schutter en de politie. De schutter vluchtte een toilet in. Daar pleegde hij zelfmoord.

Frustratie

Het aanhoudende wapengeweld in de Verenigde Staten en het feit dat het de overheid niet lukt wapens uit handen te houden van kwaadwillenden is een van de grote frustraties van president Obama.

"Dit begint de norm te worden en we beginnen het als normaal te zien, wat voor mij als ouder angstaanjagend is", zei hij in reactie op het jongste schietincident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl