Spurs nemen leiding in NBA-finale

San Antonio Spurs heeft een 2-1 voorsprong genomen in de NBA-finale (best-of-seven) tegen Miami Heat. De Spurs wonnen de derde wedstrijd van de play-offs in Miami met 111-92.

De bezoekers maakten het verschil in de eerste helft van de wedstrijd, toen maar liefst 75,8 procent (een record voor de NBA-finales) van hun schoten raak waren. Miami Heat kon dat tempo totaal niet bijhouden en in het tweede kwart keek de regerend NBA-kampioen tegen een achterstand van 25 punten aan.

Vooral Kawhi Leonard was goed op schot. De forward, die in de eerste twee wedstrijden in totaal 18 punten maakte, was nu de topscorer van de Spurs met 29 punten. Tony Parker en Danny Green waren beiden goed voor 15 punten.

Voor Heat eindigden LeBron James en Dwyane Wade met 22 punten. Mede dankzij hun bijdrage kwam de ploeg in het derde kwart nog terug tot op 7 punten van de Spurs. Dichterbij kwam de Heat echter niet meer bij de bezoekers, die in het vierde kwart uitliepen naar een comfortabele zege.

Wedstrijd vier is ook in Miami, waarna de finale zich weer verplaatst naar San Antonio.