NOS SportAangepast

Sterling verkoopt Clippers toch niet

Donald Sterling verkoopt zijn basketbalclub Los Angeles Clippers toch niet aan voormalig Microsoft-topman Steve Ballmer. De verkoop van de Clippers à 1,4 miljard euro was vrijwel helemaal rond, maar Sterling heeft zich nu toch bedacht.

De 80-jarige miljardair raakte in opspraak nadat geluidsopnamen waren opgedoken waarin hij zich racistisch uitlaat. Sterling werd daarop hard gestraft door de NBA: hij werd levenslang geschorst, kreeg 1,8 miljoen euro boete en werd min of meer gedwongen om de Clippers te verkopen.

De deal met Ballmer werd ruim een week geleden door zijn echtgenote Shelly geregeld, maar Donald Sterling heeft daar nu spijt van: "Ik wilde de ploeg vanaf het begin al niet verkopen. Ik heb 33 jaar gewerkt aan het team en ik blijf ervoor vechten." Sterling had erop gerekend dat de NBA na de verkoop zijn levenslange schorsing en de boete zou intrekken, maar dat zit er niet in.

Toch claim tegen NBA

Bovendien heeft Sterling besloten toch een schadeclaim in te dienen bij de NBA, omdat de basketbalbond een overhaast besluit zou hebben genomen op grond van opmerkingen in de privésfeer. Vorige week had hij nog laten weten de claim van ruim 700 miljoen euro te laten vallen.

"De actie van de NBA is een schending van mijn rechten en druist in tegen de vrijheden waar elke Amerikaan recht op heeft", stelt Sterling nu. "Ik heb besloten dat ik mijn rechten zal verdedigen. Mijn recht op privacy mag niet in het gedrang komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl