NOS NieuwsAangepast

Mensen schrikken van Arke-vliegtuig

Een laagvliegend vliegtuig heeft op diverse plaatsen in Nederland mensen laten schrikken. Onder meer rond Den Haag keken mensen raar op toen ze een toestel van Arke Fly laag over zagen vliegen.

Het toestel was gevuld met werknemers van reisorganisatie Arke, om hen kennis te laten maken met hun nieuwe Dreamliner-vliegtuig.

Om het vliegtuig te promoten, maakte de Dreamliner aan het einde van de ochtend rondjes boven plaatsen waar Arke een hoofdkantoor heeft: Schiphol, Rijswijk, Ammerzoden en Enschede.

Bizar

Niet iedereen kon de actie waarderen. Zo schrijft iemand uit Wateringen op Twitter: "Het is schandalig dat een verkeersvliegtuig zo laag overvliegt!" Iemand anders noemt de actie bizar. Een ander was bang dat het vliegtuig ging neerstorten.

Een woordvoerder van Arke zegt dat ze begrijpt dat mensen zijn geschrokken, maar dat dat niet de bedoeling was. Het bedrijf had van tevoren toestemming gevraagd aan de gemeenten en de luchtverkeersleiding om laag over te vliegen.

Naast de negatieve reacties zijn er ook mensen die enthousiast zijn. Sommigen vinden het toestel prachtig. Eén twitteraar zegt dat het vliegtuig vooral stil is. Volgens bouwer Boeing is dat een van de eigenschappen van de Dreamliner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl