NOS NieuwsAangepast

Waar is Shakira?

Op Schiphol wordt gezocht naar Shakira. Het is niet de heupwiegende zangeres die onvindbaar is, maar een kat.

De kat werd door luchtvaartmaatschappij Transavia bij vertrek uit Portugal geweigerd als handbagage en moest daardoor reizen in het bagageruim. Eenmaal aangekomen op Schiphol wachtten de baasjes van Shakira vergeefs tot ze uit het bagageruim zou komen.

Uiteindelijk werd de familie Dinho verteld dat de kat was verdwenen. Twee dagen lang zocht Pedro Dinho vergeefs naar de kat op Schiphol. Ook zocht hij contact met Transavia, maar kreeg te horen dat het geen zin had om te bellen tot er meer nieuws is.

Reismandje

Een woordvoerder van Transavia kan ook niet verklaren wat er is gebeurd. De kat reisde in een reismandje dat kon worden afgesloten. Mogelijk is dat toch niet goed gesloten geweest. In ieder geval bleek het kooitje leeg bij aankomst op Schiphol.

Bij het uitladen van de bagage gaat de deur van het bagageruim open, mogelijk is de kat toen direct het ruim uitgesprongen. Medewerkers van Transavia en KLM kijken uit naar het dier.

Facebook

Waarom de kat niet mocht meereizen in de cabine wil Transavia niet zeggen. De familie heeft een Facebook-pagina voor Shakira in het leven geroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl