NOS NieuwsAangepast

Restschuld zorg voor huiseigenaar

Veel huiseigenaren maken zich zorgen over een mogelijke restschuld. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Op het informatiepunt over restschulden van de NVB hebben 35.000 consumenten sinds februari informatie gezocht.

Een restschuld ontstaat als mensen hun huis verkopen als dat 'onder water staat'. Dat betekent dat mensen dan minder voor hun huis krijgen dan ze aan hypotheek nog schuldig zijn.

Drempels wegnemen

Volgens de NVB denken veel mensen onterecht dat ze niet kunnen verhuizen als ze een restschuld hebben. Vaak kan de restschuld worden meegefinancierd met een nieuwe hypotheek of zijn er andere oplossingen. De NVB roept mensen die daarover vragen hebben op contact op te nemen met hun hypotheekverstrekker.

De komende weken gaat de NVB samen met de banken bekijken waarom er nog zoveel onduidelijkheden zijn over de gevolgen van 'onder water staan' en restschulden. Met die kennis wil de vereniging de drempels wegnemen voor consumenten om bij vragen contact op te nemen met hun bank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl