NOS NieuwsAangepast

Zes doden door noodweer Duitsland

In Duitsland zijn zeker zes mensen om het leven gekomen door het noodweer. De zware onweersbuien en rukwinden leidden vooral in de deelstaat Noordrijn-Westfalen tot overlast. Volgens Duitse media bereikte de wind orkaankracht en kwamen regen en hagel met bakken uit de lucht.

In Düsseldorf overleden drie mensen die hun toevlucht hadden gezocht in een tuinhuisje waar een ontwortelde populier op viel. In Keulen en in Krefeld overleed een fietser toen zij werden geraakt door een omgewaaide boom. In Essen werd iemand geraakt door een zware tak toen hij de stormschade aan het opruimen was.

"En dat ondanks heel gedetailleerde waarschuwingen", vertelt NOS-correspondent Wouter Meijer. "De doden in dat tuinhuisje vallen in de categorie pure pech. Het was natuurlijk zo dat veel mensen door het lange weekend nog buiten waren."

Nacht in trein

Het treinverkeer in de Duitse deelstaat kwam op veel trajecten stil te liggen. Treinen in Keulen, Aken, Bonn, Düsseldorf en Duisburg konden niet meer verder rijden.

Een ooggetuige in een trein die was stilgevallen in Montabaur zei tegen de Duitse omroep WDR dat de passagiers werd gevraagd zich voor te bereiden op een nacht in de trein.

De luchthaven van Düsseldorf, die ook bij veel Nederlandse toeristen in trek is, liet vliegtuigen ruim een uur lang niet vertrekken of landen omdat er windsnelheden tot 150 kilometer per uur werden gemeten.

"Voor vandaag gelden dezelfde waarschuwingen", aldus Meijer. "In Bielefeld wordt het vandaag 33 graden, dus dan heb je dezelfde omstandigheden met opnieuw mogelijk onweer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl