NOS SportAangepast

Marathontitel Hekman, Kamminga

Inlineskater Gary Hekman is in Vorden voor de derde keer Nederlands kampioen op de marathon geworden. De Gramsberger, die zijn eerdere titels in 2006 en 2008 in de wacht sleepte, won de massasprint op het met klinkers geplaveide parcours in het Gelderse dorp.

Het zilver ging naar Mark Horsten en Crispijn Ariëns legde beslag op het brons. De kampioen van 2011 en 2013, die ook in het bezit is van de wereldtitel op de marathon, leverde zijn ploeggenoot Hekman in een zetel af voor de sprint en had nog genoeg vaart over om als derde over de streep te komen.

Jorrit Bergsma, de olympisch kampioen op de 10 km, ging met een lichte voorsprong de laatste ronde in, maar zijn actie was tot mislukken gedoemd omdat Hekmans ploeg geen uitlooppogingen duldde.

Kamminga beste van trio

Bij de dames veroverde Manon Kamminga haar tweede Nederlandse titel op deze discipline. De 22-jarige Haulerwijkse, die ook in 2011 de titel pakte, won de sprint van een kopgroep van drie. Mariska Huisman, de kampioene van 2009, veroverde zilver en Lisa van der Geest brons.

Achtvoudig Nederlands kampioene Elma de Vries, die ook regerend Europees kampioene is, slaagde er niet in om aansluiting te vinden met de koploopsters. Ze moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl