NOS VoetbalAangepast

AC Milan bevestigt ontslag Seedorf

AC Milan heeft het ontslag van trainer Clarence Seedorf bevestigd. Enkele weken geleden al lekte via officieuze kanalen uit dat Seedorf na amper een half jaar hoofdtrainer te zijn geweest het veld moest ruimen, maar de officiële bevestiging van dat bericht liet vervolgens op zich wachten. Vandaag meldt AC Milan het nieuws officieel op de eigen website.

Seedorf was pas sinds half januari in dienst als de opvolger van de ontslagen Massimiliano Allegri. De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan stond in totaal slechts 22 wedstrijden aan het roer. Hij wist zijn ploeg elf keer naar een zege te leiden.

Milan eindigde uiteindelijk als achtste in de Serie A en liep daardoor Europees voetbal mis. Ook in de Champions League (uitgeschakeld door Atlético Madrid) en in de Coppa Italia (Udinese) was Milan niet succesvol.

Inzaghi

Oud-spits Filippo Inzaghi volgt zoals verwacht Seedorf op. Hij heeft een contract getekend tot medio 2016.

Vrijdag liet eigenaar Silvio Berlusconi al doorschemeren dat Inzaghi de man is die de club terug naar de top moet brengen. "Ik heb gezien dat Filippo Inzaghi gretig is. Hij heeft honger om te presteren. Dat komt overeen met wat we bij AC Milan willen zien", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl