NOS NieuwsAangepast

Geen actie na weeroverleg Pinkpop

De organisatie van Pinkpop ziet geen redenen om nu al maatregelen te nemen vanwege slecht weer. Politie, brandweer en de gemeente Landgraaf hebben overlegd. Festivalbaas Smeets sluit uit dat er wordt besloten tot ontruiming.

"Wat heeft het voor zin als je iedereen van A naar B verplaatst?", zegt Smeets. Gisteren trok er ook al een zware bui over het festivalterrein in Landgraaf. "We hebben toen een goede generale repetitie gehad, want die bui was niet mis." Volgens de festivalbaas waren er gisteren geen problemen door het weer.

Zonnebrand

Volgens verslaggever Roel Pauw is de eerste zorg van veel festivalgangers de brandende zon. "Hoe voorkom ik dat ik levend word geroosterd in die brandende zon en waar kan ik water krijgen?" Op het festivalterrein tikt de thermometer ruim dertig graden aan.

NOS-weerman Gerrit Hiemstra zegt dat het vrijwel zeker is dat in verschillende regio's vanavond lokaal hevige buien kunnen vallen, maar dat moeilijk te voorspellen is waar precies.

"Tot en met zes uur vanavond is het redelijk rustig in Nederland wat betreft buien. Boven Noord-Frankrijk en het westen van België ontwikkelen zich nu nieuwe buien. Naar verwachting trekt dat vanavond over de zuidoostelijke helft van het land. Zeg ongeveer ten oosten van de lijn Vlissingen-Groningen."

Open ruimtes

Mocht het tot gevaarlijke situaties leiden op Pinkpop, dan zal Jan Smeets optreden. "Als het straks echt dreigend wordt, dan stap ik het podium op en spreek de mensen toe." Hij zal mensen dan aanraden open ruimtes op te zoeken aangezien het gevaarlijk kan zijn om in of bij de grote tenten te blijven.

Bij Pukkelpop in België vielen in 2011 vijf doden en zeventig gewonden door noodweer. Door hevige buien met onweer en hagel stortte onder meer een grote tent in waar veel mensen stonden te schuilen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl