NOS NieuwsAangepast

Taliban claimen aanslag Karachi

De Pakistaanse Taliban hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor het geweld van gisteravond op de luchthaven van Karachi. Zwaarbewapende strijders schoten in een terminal passagiers en bewakers dood, waarna er een schietpartij ontstond met commando's. Er vielen zeker 28 doden, onder wie tien terroristen.

Volgens een woordvoerder van de Taliban was de actie een vergelding voor de dood van de militante leider Hakimullah Mehsud, bij een Amerikaanse drone-aanval in november.

De aanval begon gisteravond en duurde tot diep in de nacht. Pas tegen de ochtend had de politie het vliegveld weer in handen. De aanvallers droegen politieuniformen, brachten explosieven tot ontploffing en schoten met mitrailleurs achttien mensen dood. Onder de doden zijn elf veiligheidsbeambten.

In een urenlang vuurgevecht zijn alle tien aanvallers gedood, zegt de Pakistaanse politie. Alle aanvallers droegen bomgordels. Hun identiteit wordt onderzocht. Volgens sommige berichten waren er Oezbeken onder de aanvallers.

Voor vanmiddag staan er weer vluchten gepland op de luchthaven van Karachi.

Vredesoverleg

De terreuraanval op het vliegveld vermindert nog verder de kans dat het vredesoverleg tussen de regering en de Taliban nog iets oplevert. De Taliban hebben de wapenstilstand beëindigd die tijdens de besprekingen was afgekondigd. Ook toen waren er terreuraanvallen en vergeldingsbombardementen van de luchtmacht.

De Taliban-woordvoerder zei dat de aanval op de luchthaven al gepland was voor het begin van het vredesoverleg, maar was uitgesteld toen de besprekingen begonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl