NOS SportAangepast

"Spannend als Mercedes hapert"

Lang leek de grand prix van Canada op de vorige zes wedstrijden van dit seizoen. De twee bolides van Mercedes, met coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton, hadden een straatlengte voorsprong op de rest van het veld en leken op weg naar hun zoveelste dubbelslag.

Tot ronde 37, toen beide auto's van Mercedes opeens vermogen leken te verliezen. Het leek op een probleem met de elektrische motor, volgens NOS-commentator Louis Dekker. "Alle teams hebben dit seizoen in de Formule 1 last van die nieuwe regels, met die elektrische motor. Maar Mercedes was tot dit moment het meest betrouwbaar gebleken. Nu is hun geluk blijkbaar op."

Kreupele Mercedes

Rosberg en Hamilton verloren snel terrein in de wedstrijd in Canada, en Hamilton moest na 48 ronden de strijd staken toen ook zijn remmen het leken te begeven. Toch wist Rosberg ondanks zijn verminderde vermogen nog lang stand te houden op de eerste plaats. "Ook een kreupele Mercedes kan het de rest van het veld moeilijk maken", aldus Dekker. "Rosberg reed op halve kracht, maar het duurde een tijd voor ze hem achterhaalden."

Uiteindelijk was het de Australiër Daniel Ricciardo die Rosberg op twee ronden van het eind nog wist te passeren en zo de eerste grand prix uit zijn loopbaan won. "Ik denk dat Rosberg eieren voor zijn geld heeft gekozen. Want de Duitser is wel de winnaar van het weekeinde. Hij wordt tweede, en zijn grootste concurrent Hamilton valt uit. Voor het kampioenschap doet Rosberg prima zaken."

Kinderziekte

Dekker denkt niet dat de problemen van Mercedes een voorbode zullen zijn voor de rest van het seizoen. "Mercedes domineert de Formule 1 en had tot nu toe weinig pech, op wat problemen in de eerste wedstrijd in Australië na. Maar een kinderziekte als deze kan elk team overkomen. Mercedes blijft met afstand het beste team."

Hoe dan ook, de wedstrijd in Canada was zonder enige twijfel de spannendste van het seizoen, met veel inhaalacties, een onvoorspelbaar raceverloop en ook nog een crash tussen Massa en Pérez in de slotronde, waar beide coureurs ongeschonden uitkwamen.

Het bewijst volgens Dekker dat er wel iets moet gebeuren wil de Formule 1 dit jaar nog echt interessant worden. "De Formule 1 is dit seizoen alleen maar spannend als Rosberg of Hamilton iets overkomt. Maar dit defect, wat het dan ook precies is, zal Mercedes ongetwijfeld repareren. En dan verwacht ik dat ze over twee weken in Oostenrijk gewoon weer de beste zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl